Belföld

Tizenkilenc budapesti lakásba és üzletbe tört be egy férfi

Getty Images
Getty Images

Közel húsz lakásba és üzletbe tört be egy férfi Budapesten. A terézvárosi rendőrök még tavaly szeptemberben indítottak nyomozást, mert valaki betört egy kerületben lévő lakásba, ahonnan pénzt és ezüst étkészletet lopott. Az akkor még ismeretlen elkövető több mint egymilliós kárt okozott a házigazdának.

Később a hatóság tudomására jutott, hogy a következő hónapban egy újbudai lakásba is betörtek, ahonnan egymillió forintot, valamint ezüst- és aranyékszereket loptak el.

A fővárosi rendőrök feltételezett elkövetőként egy 33 éves férfit azonosítottak, akit az újbudai Magyar Tudósok körútja és a Hevesy György utca kereszteződésében kapcsoltak le október 21-én, a kocsijában. A férfit őrizetbe vették, majd letartóztatták.

Az eljárás során kiderült, hogy V. Márk 19 lakásba és üzletbe tört be a főváros különböző kerületeiben tavaly ősszel, ahonnan összesen közel húszmillió forintnyi pénzt és értéktárgyat lopott el. A rendőrség lezárta a sorozatbetörő ügyét, így már az ügyészségen vannak az iratok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik