Belföld

Nyakon szúrtak egy férfit a Blahán, jogos védelemre hivatkozik a késelő

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt állítja bíróság elé a Fővárosi Főügyészség azt a 75 éves férfit, aki nyakon szúrt egy másik hajléktalan férfit két évvel ezelőtt a Blaha Lujza téren. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönbüntetést kért az elkövetőre.

A  75 éves férfi és a hatvan körüli későbbi áldozata egymástól függetlenül rendszeresen kéregetett a Blahán. Az ominózus nap összebalhéztak, amelynek során a férfi elővett a ruházatából egy zsebkést, és azzal nyakon szúrta a másik férfit. A sértett a földre esett, és felkiáltott, hogy „nyakon szúrt”, mire a tettes távozott a helyszínről. A megtámadotthoz a járókelők hívtak segítséget.

A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető könnyű sérülést okozott, azonban az elkövetés eszközére és a támadott testtájékra, valamint az erőhatás nagyságára figyelemmel a bekövetkezettnél súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának is fennállt a reális esélye, és annak elmaradása csak a véletlennek köszönhető.  A budapesti rendőrök még aznap elfogták a támadót.

Értesülésein szerint a férfi jogos védelemre hivatkozott a nyomozati szakban, és azt állította, hogy a másik férfi támadt rá, és ő csak védekezett. A késelő akár nyolc évet is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik