Belföld

Kommandósok csaptak le egy lányokat futtató dunaújvárosi családra

police.hu
police.hu

Őrizetbe vettek egy családot, mert lányokat futtattak évek óta. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság több ember sérelmére rendszeres előnyszerzés céljából szexuális cselekmény végzésére történő rábírással elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást T. Attila és társai ellen.

A dunaújvárosi férfi három évvel ezelőtt ismerkedett meg egy somogyi  nővel a közösségi oldalon, akit rávett arra, hogy hozzá költözzön, és prostitúciós tevékenységet végezzen a lakásán. Az áldozat két évvel ezelőtt elmenekült a kizsákmányolójától, ezért az elkövető még ebben a hónapban rávett egy rossz anyagi körülmények között élő, kiszolgáltatott helyzetű szabolcsi nőt, hogy prostituáltként dolgozzon neki.

A nőknek az így megszerzett illegális jövedelmet a férfinak, vagy neki segítő édesanyjának, vagy a férfi két testvérének kellett adniuk, amit az elkövetői kör saját kiadásaira fordított.

police.hu

T. Attila és bűnsegédként vele együttműködő családtagjainak elfogására a dunaújvárosi rendőrök a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály kommandósaival együtt csaptak le a famíliára.

A nyomozók az ingatlanban tartott kutatás során a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható valamennyi bizonyítási eszközt lefoglalták, továbbá a bűncselekmény elkövetéséből származó vagyon elvonása érdekében a vagyonvisszaszerzés keretében a gyanúsítottaktól több millió forint értékű gépkocsit és egyéb vagyontárgyakat is lefoglaltak.

A rendőrök a férfit, édesanyját és két testvérét is előállították és kihallgatták. T. Attilát és anyját letartóztatták, a két testvér szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik