Belföld

Hat és fél évet kapott az élettársát félholtra verő nyíregyházi biztonsági őr

Hat és fél év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a helyi férfit, aki életveszélyesen összeverte az élettársát.

A korábban külföldön, biztonsági őrként dolgozó férfit három évvel ezelőtt elzárásra ítélték 1800 euró meg nem fizetése miatt, szabadulása után az érte kiutazó élettársával és két kiskorú gyermekével hazaindult Magyarországra. A család hazafelé tartva az egyik budapesti hotelben töltötte az éjszakát. R. D. már ekkor megütötte az asszonyt, mivel nehezményezte, hogy a nő nem küldött neki pénzt, illetve hűtlenséggel is meggyanúsította.

A család 2022. január 25-én érkezett meg nyíregyházi lakásukba, ott a férfi nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott és korábbi sérelmei miatt ismét veszekedni kezdett élettársával. Magához vett egy kalapácsot és azzal többször megütötte az asszony lábát, hajánál fogva lehúzta a kanapéról és ököllel ütötte a már földön fekvő nőt.

Az erősen vérző asszonyt bevitte a zuhanyzóba, megmosdatta, majd folytatta az ütlegelést: késsel, harapófogóval bántalmazta és a nyakához tartott egy kést is, amellyel később több helyen megszúrta. A nő ekkor már könyörgött a férfinak, hogy értesítse a mentőket, akiknek azt mondja majd, hogy ismeretlenek támadtak rá, ők okozták a sérüléseit.

A férfi hajnalban tett bejelentést a rendőrségen azzal, hogy élettársát ismeretlenek támadták meg. Az asszony a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket, maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást szenvedett. A bíróság elrendelte a férfire csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt kiszabott, de próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetés végrehajtását is. Az ítélet ellen az ügyész súlyosabb, a vádlott és védője enyhébb büntetés kiszabásáért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik