Belföld

Földi István és Gyöngyösi Márton is bejelentkezett a Jobbik elnöki posztjáért

Csanádi Márton / 24.hu
Csanádi Márton / 24.hu

Gyöngyösi Márton a Jobbik európai parlamenti képviselője, valamint Földi István a párt egykori Szabolcs megyei országgyűlési képviselőjelöltje is bejelentkezett a megüresedett elnöki pozícióért.

A Jobbik számára nincs más út, mint az, ha rendezzük sorainkat, és nemzeti-konzervatív értékrendünket képviselve megyünk tovább. Ezért úgy döntöttem, hogy jelentkezem a Jobbik elnöki tisztségéért.

– fogalmazott Facebook bejegyzésében Gyöngyösi Márton, akit a 2018-as vereséget követően Sneider Tamás elnök mellett a párt elnökhelyettesévé választottak.

Úgy szeretném szolgálni országosan a néppárti Jobbikot és a magyarságot, ahogy több, mint egy évtizede teszem azt a Szatmár-vidéken.

– írta posztjában Földi István, akit V. Anita Szilágyi György, a Jobbik korábbi alelnökének élettársa a közelmúltban azzal vádolt meg, hogy megpróbálta erőszakolni a párt decemberi disznóvágásán. A politikus a kezdetektől tagadta a vádakat, majd közölte, hogy a rendőrség elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját.

A párt tisztújító kongresszusát július másodikán rendezik meg, ahol az ATV értesülései szerint egy harmadik jelölt, Ander Balázs, a párt egykori országgyűlési képviselője is megméreti magát.

Jakab Péter Május 7-én a párt tisztújító kongresszusán 71,4 százalékos többséggel választották újra elnöknek. Kihívója, Stummer János ezután kilépett a pártból. Jakab ezt követően bejelentette, hogy hűtlen kezelés miatt feljelenti az addig stabil szövetségesének számított,  elnökhelyettesét, Potocskáné Kőrösi Anitát, aki jelenleg ügyvivő elnökként igazgatja a pártot. Jakab lemondását azzal indokolta, hogy nem tudott együtt dolgozni az elnökséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik