Belföld

Tagadja a bűnösségét a férfi, aki bicskával fenyegetett két leszbikus nőt a villamoson

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Pesti Központi Kerületi Bíróságon annak a felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszakkal vádolt férfinek a perre, aki tavaly késsel fenyegetett két nőt az 52-es villamoson a másságuk miatt.

A vádirat szerint a férfi tavaly szeptember 20-án este a Nagykőrösi út felől a Határ út felé haladó villamoson utazott. Szintén ezen a járművön utazott a két nő is, akik egymás kezét fogták.

A férfi megkérdezte tőlük, hogy mind a ketten nők-e, majd amikor ők igennel válaszoltak, szitkozódni kezdett, majd szexuális irányultságuk miatt megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha leszállnak a villamosról.

Ezután férfi elővett egy bicskát és azt közvetlenül a tőle csak egy-két lépés távolságra ülő egyik nő fejével egy magasságba tartotta, miközben megismételte a fenyegetést, miszerint nyakon szúrja, megöli őket. Ezzel egy időben a férfi a bicska nyitott pengéjével több szúró mozdulatot tett a nők felé.

A támadó kiabálását, hangos fenyegetését a villamos vezetője is meghallotta, ezért a villamos mikrofonján keresztül felszólította a férfit, hogy fejezze be az erőszakos viselkedést, ő azonban tovább fenyegetőzött. Mivel az erőszakos fellépésével továbbra sem hagyott fel, ezért a villamos vezetője végül a villamost még a Mészáros Lőrinc utcai végállomás előtt megállította, majd leszállította a férfi, a két nőt pedig bekísérte a BKV tartózkodójába.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését a nyomozati szakban. Állítása szerint csak rá szólt a két nőre, mert nem tetszett neki, hogy fogják egymás kezét.A terhelt a mai előkészítő ülésen sem ismerte be a bűnösségét, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik