Belföld

Felmentették a villanyszerelőt, akit azzal vádoltak, csőbombát helyezett a volt neje párjának kocsijára

Felmentette a Fővárosi Törvényszék azt a villanyszerelőként dolgozó férfit, akit azzal vádoltak, hogy csőbombát helyezett a volt felesége új párjának gépkocsijára, azért, hogy megölje, mert őt hibáztatta a válásuk miatt.

A bíróság csütörtökön bizonyítékok hiányában felmentette a villanyszerelőt az ellene emelt vád alól. A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyben csak olyan közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre, amelyek összefüggő logikai láncot nem alkotnak, és így nem alkalmasak a vádlott bűnösségének bizonyítására.

Az eljárás során nem volt pontosan megállapítható az elkövető személye, az, hogy ki készítette a bombát, illetve ki helyezte azt fel a gépjármű aljára. Nem volt meghatározható továbbá az elkövetés ideje és helye sem.

A terhelt az eljárás során következetesen tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését, a kijelentéseiben és viselkedésében sem mutatott mást. És az indítéka sem volt bizonyítható. E körben kiemelendő, hogy a villanyszerelő nem állt haragban sem a volt feleségével, sem annak párjával, ezt mindkettejük tanúvallomása alátámasztotta.

A beszerzett szakértői vélemények alapján a bíróság megállapította, hogy a használt csőbomba alkalmatlan eszköz volt, mivel a szerkezet a megtalálásakor, illetve a szakértői vizsgálat elvégzésekor működésképtelen volt. Azonban a szerkezet a hozzá készített detonátor működésbe hozatalával megfelelő körülmények között alkalmas lett volna az emberi élet kioltására. Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezett, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik