Belföld

Eladta az állam a Tihanyi Yacht Clubot és annak kikötőjét

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) idén márciusban eladta a Tihanyi Yacht Clubot, valamint a közvetlenül mellette elterülő kikötőt – értesült az Rtl.hu. A vételár 1,63 milliárd forint volt, a vevő pedig a harmincadik leggazdagabb magyar, Nagy György cége, a HO-ME 2000 Kft.

A cikk szerint Balaton egyik legfelkapottabb részén elhelyezkedő, több mint 10 ezer négyzetméteres ingatlant nem árverés útján értékesítették. Nagy György közlése szerint az elmúlt években a többségi tulajdonában álló cég, a Peninsula Resort Zrt. bérelte a területet az államtól, így „az érvényben levő szabályozások alapján” lehetősége nyílt a vásárlásra.

A Peninsula többségi tulajdonosa 2018-ban a HO-ME 2000 Kft. lett, az a cég, amelyen keresztül Nagynak többségi részesedése van a Vasas Futball Kft.-ben is. Az Rtl.hu felidézi, hogy Nagy a rendszerváltás óta ismert szereplője tulajdonosa és 2000-ig a vezérigazgatója is. 51,2 milliárd forintos vagyonával a Forbes listája szerint a 30. leggazdagabb magyar és Csányi Sándor fontos üzlettársának számít.

Kapcsolódó
A fideszes vezetésű Tihany 2,5 milliárd forintot kap a titokban osztott állami támogatásból
A turisztikai ügynökség tovább rejtegeti egyedi döntéseit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik