Belföld

Viperával vert össze öt hajléktalant egy budapesti biztonsági őr, egyikük meghalt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Viperával vert össze öt hajléktalant egy budapesti biztonsági őr. A Fővárosi Főügyészség halált okozó testi sértés, súlyos testi sértés kísérlete, és védekezésre képtelen személyek sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntett kísérletei miatt állítja bíróság elé a 45 éves férfit.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott tagadta a bűncselekmények elkövetését, és azt állította, hogy egymást verték meg a hajléktalanok.

A főügyészség tájékoztatása szerint az elkövető 2020 augusztusában egy olyan cégnél dolgozott, amely egyebek mellett egy áruházlánc biztonságáért is felelt. A munkaköri feladatai közé tartozott az áruházak körüli biztonság fenntartása.

Ennek során az esti órákban megállt az egyik kőbányai áruház hátsó parkolójánál, kiszállt a gépkocsiból, majd egy viperával szó nélkül, legalább kétszer megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy áldozata nyolc napon belüli sérülésekkel megúszta a verést.

A biztonsági őr ezt követően, kissé távolabb észrevett öt másik férfit, akik szintén a földön feküdtek, az egyikük aludt. Kiabálni kezdett, majd a kezében lévő viperával rájuk támadt, ennek során az egyikükre rákiabált, hogy álljon fel és menjen el onnan, míg a másik négy férfit megverte a viperával.

A bántalmazás következtében az egyik fedél nélküli személy életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két hónappal később a kórházban elhunyt. A halálhoz vezető folyamatot a bántalmazás okozta sérülések indították meg. A bántalmazás okozta sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítható meg az ügyészség közleménye szerint.

A másik három áldozat könnyebben sérült, de a súlyosabb sérülések bekövetkeztésének lehetősége az ő esetükben is fennállt. A bűnösségét tagadó férfi akár 12 évet is kaphat a halmazati büntetések miatt.

A felvételen először az látszik, ahogyan a biztonsági őr kocsival megérkezik az elkövetés helyszínére, majd a vád szerinti bűncselekmények elkövetése utáni mozgása látható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik