Belföld

Rtl.hu: korábban CBA-tulajdonos volt, évekig fényűző életet élt a Deutsch Tamás apósának megölésével gyanúsított férfi

Néhány évvel korábban még fényűző életet élt az a férfi, akit Lazsányi László volt labdarúgó meggyilkolásával gyanúsítanak – írja az rtl.hu. B. István a portál információi szerint a CBA kisebbségi tulajdonosa is volt, ám vagyonát egy rossz döntés következtében szinte teljesen elveszítette. A gyanú szerint végül – egy lakbérrel kapcsolatos elszámolási vita következtében – megölte főbérlőjét, Deutsch Tamás apósát tavaly decemberben.

B. Istvánnak a céginformációk szerint egészen 2019 nyaráig minimális, egy százalék alatti részesedése is volt a kereskedelmi láncban, és a csúcson több száz alkalmazottja volt, boltjai pedig 5 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak. Az rtl.hu megkeresésére a CBA megerősítette, hogy B. Istvánnak 2019-ig (0,083 százalékos) tulajdonrésze volt a kereskedelmi láncban, azonban a vállalat hangsúlyozta, hogy a gazdasági és jogi kapcsolat már évekkel korábban megszűnt. Fodor Attila szóvivő válaszában azt írta, B. István a CBA Kereskedelmi Kft.-nek soha nem volt tisztségviselője, a központ és a franchise rendszer működésével kapcsolatos döntések meghozatalában nem vett részt. „A rendszerünkből történő kilépése azzal következett be, hogy a tulajdonrészét a NAV elárverezte” – tette hozzá.

Az rtl.hu cikke szerint B. István anyagi lecsúszásához egyetlen, nagyjából tíz évvel korábban meghozott rossz döntés vezetett: vakon megbízott egy olyan férfiben, aki az egzotikus utak alatt férkőzött a bizalmába. Miután B. Istvántól egy elszámolási vita miatt igen tetemes összeget követeltek, ezért az utazásokon megismert férfire íratta szinte mindenét, hogy ne legyen lefoglalható vagyona. Abban állapodtak meg, hogy mindent visszakap majd, ha lezárul a jogvitája, azonban erről nem készült semmilyen hivatalos papír. Másfél év után azonban megromlott a kapcsolata az egzotikus utakon megismert férfivel, és hamar kiderült, ismerősének esze ágában sincs aláírni a visszaadásról szóló szerződést. A vagyona visszaszerzése érdekében indított jogi próbálkozásai nem voltak eredményesek, így néhány év leforgása alatt odalett pénzének nagy része, valamint a bevételi forrása is.

A férfi később ételhordóként, zöldségesként, majd ingatlanosként próbált pénzhez jutni. Először egy budai panzióban húzta meg magát, majd nem sokkal később a gyilkosság helyszínére, a gyakorlatban munkásszállóként üzemelő Nánási úti épületbe költözött. Ekkor került kapcsolatba, majd a gyilkossággal végződő pénzügyi vitába Lazsányi Lászlóval, Deutsch Tamás apósával.

A rendőrségi eljárás még tart, de az rtl.hu birtokába került nyomozati anyagok szerint B. István hónapok óta nem fizetett bérleti díjat, Lazsányi pedig hiába szólította fel, hogy költözzön ki, a férfi továbbra is ott lakott. Lazsányi Lászlót, a Csepel egykori labdarúgóját a gyanú szerint a 67. születésnapja előtt két nappal gyilkolta meg az albérlője.

B. Istvánt várhatóan júniusban elmeorvosi vizsgálat alá vetik, ügyvédje szerint ugyanis az eddigi beszélgetések alapján úgy tűnik, nem méri fel tettének a súlyát, írja az rtl.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik