Belföld

Letartóztatásban marad Deutsch Tamás apósának a gyilkosa

RTL Klub
RTL Klub

Három hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak az 57 éves férfinak a letartóztatását, aki december elején meggyilkolta Lazsányi Lászlót, az MTK és a Csepel volt futballistáját egy Nánási úti apartmanházban.

A meggyilkolt férfi Deutsch Tamás fideszes EP-képviselőnek az apósa volt. A Fővárosi Törvényszék lapunk megkeresésére azt is közölte, hogy a kényszerintézkedés helyéül az illetékes büntetés-végrehajtási intézetet jelölték ki, s a végzés még nem végleges.

Az informatikusként dolgozó feltételezett elkövető két nappal a születésnapja előtt végzett Lazsányival, aki többször is felszólította, hogy hagyja el az albérletet, mert nem fizetett. Az ominózus nap az 57 éves férfi egy vadászkéssel lefeszítette a zárat. A volt futballista azonnal a helyszínre sietett, amikor értesült az esetről. Már úton voltak a rendőrök is a helyszínre, amikor a férfi leszúrta Lazsányit.

A gyanúsított részletes vallomást tett az elfogását követő kihallgatása során. Elismerte, hogy szúrt az áldozat felé, de azt állította, hogy nem akart mély sebet okozni neki. A tettét pedig azzal magyarázta, hogy a sértett jogosulatlanul tartózkodott a lakásban.

A Fővárosi Főügyészség december végén indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását, az ügyben eljáró nyomozási bíró egyet értett az indítvánnyal és április 6-ig meghosszabbította a kényszerintézkedést.

A férfi bűncselekménye tíztől húsz évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bizonyítottság esetén. A Nemzeti Sport azt írta, hogy Lazsányi László hamvasztás utáni búcsúztatását szerdán, azaz ma délután négytől tartják a BVSC Szőnyi úti sporttelepén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik