Belföld

Leépítések indultak a Jobbik-közeli Alfahírnél és N1TV-nél

Hetekkel azután, hogy megjelent a hír arról, hogy leépítések kezdődnek a vidéki fideszes lapoknál, most a Média1 és a Szabad Európa is arról ír, hogy a Jobbik-közeli Alfahírnél és N1TV-nél is komoly elbocsátási hullám indult meg.

A Szabad Európa szerint voltak, akikkel személyesen közölték, hogy anyagi nehézségek miatt felbontják a szerződésüket, ám voltak többen, akiknek indoklás nélkül, SMS-ben mondtak fel. A lap megemlíti azt is, hogy forrásaik szerint az érintett munkavállalókat csoportos leépítésre hivatkozva fogják elküldeni, ahol nem kell megindokolni a szerződésbontás okát.

Hogy hány embert küldenek el, egyelőre nem derült ki pontosan. A Média1 arról ír, hogy az Alfahír korábban tíz fős szerkesztősége hat fősre apad, ehhez teszik hozzá a Szabad Európánál, hogy két hónapon belül még két embert elküldhetnek, hogy végül csak négy ember folytassa a munkát. Utóbbi lap szerint az N1TV-nél is ennyien maradnak.

A Média1 szerint felmondtak Havas Henriknek is, aki az N1TV-n vezette a Havas megmondja című műsorát. Ő ugyanakkor azt nyilatkozta, csak nyári szünetre küldték, senki nem mondta neki, hogy nem folytathatja a munkát, de akkor sem esne kétségbe, ha esetleg mennie kellene.

Információk szerint az Alfahír és az N1TV szerkesztőségének, illetve stúdiójának bérleti szerződését már fel is mondták a tulajdonosok, mert egyelőre nem tudni, hogy a következő hónapokban mennyi pénzből gazdálkodik majd a Jobbik pártalapítványa.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik