Belföld

Százezres távhő-számla miatt ment neki Karácsony Gergelynek Németh Szilárd

„Megdöbbenve olvastam a sajtóban, hogy Csepelen két panelház lakói is több, mint százezer forintos távhő-számlát kaptak” – ezzel a felütéssel kezdődik a Technológiai és Ipari Minisztérium által vasárnap kiadott közlemény, amit maga Németh Szilárd jegyzett.

A számlázás felülvizsgálatát sürgető kormánybiztos ezt követően úgy folytatta,

azt tudtam, hogy a baloldal, köztük a FŐTÁV tulajdonosi joggyakorlója, Karácsony Gergely a kezdetektől folyamatosan fúrja-faragja és megszüntetné a rezsicsökkentést. Viszont azt nem gondoltam, hogy egy ekkora, a csepeli családokat és nyugdíjasokat megkárosító törvénytelenségbe botlok.

Németh Szilárd ezután felszólította a főpolgármestert „a jogtalan számlák azonnali stornójára, visszavonására, rendezésére, a rezsicsökkentés maradéktalan végrehajtására és a sértett lakóktól való bocsánatkérésre”, illetve arra, hogy a vizsgálják meg azt is, hogy más háztartásokban, lakóházakban is előfordulhatott-e hasonló eset.

A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos szerint a Fővárosi Kormányhivatalnak azonnal és alaposan ki kell derítenie a Kölcsey Lakásszövetkezet és a FŐTÁV esetleges felelősségét a fogyasztóvédelmi szabályok és a rezsicsökkentés megsértésében, mert mint írja, a rezsicsökkentés törvényben biztosított jogon jár, azt nem sértheti meg senki büntetlenül.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Kölcsey Lakásszövetkezet illetékesei az RTL Klub szerint azt mondták a lakóknak, hogy egy volt kollégájuk – akit azóta elbocsátottak – hanyagul végezte a munkáját, rosszul jelentett be adatokat, ennek lettek ereményei a kiugró számlák. A lépcsőházakba ki is tettek egy tájékoztató, mely szerint a szövetkezet előző vezetés idején tévesen adott meg információkat a Főtávnak a melegvízfogyasztásról, és kérik, hogy akinek a szokottnál magasabb a számlája, az jelentkezzen náluk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik