Belföld

Vasárnap katonai konvoj megy végig az országon

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Közleményt adott ki a Honvédelmi Minisztérium, miszerint június 12-én, azaz most vasárnap katonai menetoszlopra kell számítani az ország útjain. A konvoj útvonala:

Újdörögd – Nyírád (7317 sz. mellékút) – Devecser (8-as főút) – Veszprém (8-as főút) – Székesfehérvár – M7 – M0 – M3 – M35 – 4 sz. fő közlekedési útvonal – Hajdúhadház.

A honvédség arra kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Kérnek mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen. „A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát” – áll az MTI-n megjelent közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: “Tartalékos katonák a hadgyakorlatuk bemutató napján érkeznek Bozó Tibor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokának értékelésére a Veszprém megyei Újdörögdön 2021. október 7-én”. )

Ajánlott videó

Olvasói sztorik