Belföld

Halálra vert egy fogyatékos férfit, mert nem kapott cigit, négy évet kapott

Négy év börtönre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a fiatalt, aki két évvel ezelőtt  halálra vert egy fogyatékos férfit Ópályiban.

A fiatal Ópályiból gyalogolt Mátészalka felé, amikor szembe találkozott az ismerősével. A fiatal megszólította és cigit kért tőle. Amikor a férfi mondta, hogy nincs nála dohány, a fiú szidalmazni kezdte, és úgy hátba rúgta, hogy az árokba zuhant.

Ezután rátaposott a földön fekvő ismerőse tarkójára, majd a vállainál fogva hanyatt fordította és ököllel többször is arcon ütötte, majd oldalba rúgta. A férfi megijedt, hogy tettére fény derül, ezért távozott a helyszínről. Az ítéleti tényállás szerint később lelkiismeretfurdalása lett, ezért megállított egy arra közlekedő rendőrautót és azt állította, hogy három ismeretlen férfi verte meg az árokban fekvő férfit.

A megvert férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, majd hetekkel később a bántalmazás követeztében fellépő komplikációk következtében a kórházban meghalt. Az ügyészség súlyosításért fellebbezett, míg az ítélethirdetésen ott sem lévő fiatal védője három nap gondolkodási időt tartott fenn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik