Belföld

Videón a taxis, aki paprikaspray-vel fújt le egy sofőrt a Clark Ádám téren

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azzal a taxisofőrrel szemben, aki egy közlekedési konfliktus során lefújta a másik autó vezetőjét, majd az általa előidézett ütközést követően kis híján elütötte a másik autóból kiszálló utast.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a 45 éves terhelt 2019. október 25-én délután a Clark Ádám téren, a körforgalomban vezette az általa használt taxit. Közvetlenül a járműve előtt közlekedett egy másik sofőr az Alagút irányába, egy utassal, aki a jobb első ülésen ült. A két sofőrnek nem sokkal korábban, még a Lánchíd pesti felhajtójánál volt közlekedési konfliktusa egy besorolás miatt.

A taxis az előzetes konfliktus miatti dühében a járműve előtt haladó autót szabálytalanul, közvetlenül a zebra előtt, balról előzni kezdte, majd amikor a két gépkocsi egymás mellé  ért, akkor a lehúzott első ablakon keresztül paprikaspray-vel lefújta a másik sofőrt.

A spray permete belement az autós szemébe, aki emiatt ideiglenesen elveszítette az uralmát a jármű irányítása felett. A két kocsi összeütközött, majd a zebrát elfoglalva megállt. Személyi sérülés nem történt, azonban a taxis által előidézett ütközés következtében az áldozat gépkocsijában több mint 400 ezres kár keletkezett.

A taxis azzal, hogy paprikaspray-vel lefújta a másik sofőrt, kiemelkedett a járművezetői minőségéből, és a másik sofőrrel szembeni támadással veszélyeztette a közlekedés biztonságát.

A vádlott az ütközést követően elkezdett hátrafelé tolatni, majd miután befejezte a tolatást, elindult az autóval előre. A másik kocsiból kiszálló utas csak úgy tudta elkerülni azt, hogy el ne üsse a helyszínt elhagyó taxis, hogy elugrott a gépkocsi elől.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolt taxisra azzal, hogy feltételesen se bocsássák szabadságra. A kerületi ügyészség arra is indítványt tett: örökre tiltsák el a taxist a vezetéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik