Belföld

Navracsics Tibor tart von der Leyen megbuktatásának következményeitől

VARGA JENNIFER / 24.HU
VARGA JENNIFER / 24.HU
Szerinte annak Magyarország is kárát láthatja. A miniszternek már nem célja, hogy a Fidesz újra az Európai Néppárt tagja legyen.

Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában veszélyes jelnek nevezte, ha a lengyel helyreállítási terv miatt Ursula von der Leyen ellen bizalmatlansági indítványt nyújtnak be. Félő, ha Európai Bizottság nem tudja kivédeni a nyomást, annak az uniós pénzekről folytatott magyar tárgyalások is kárát láthatják – mondta az uniós források felhasználásáért felelős miniszter.

Navracsics Tibor nem tartja valószínűnek, de nem zárta ki, hogy az orosz gáz behozatali tilalmáról is dönt az EU, mert az unióban ma az orosz szankciók ügyében érzelmi szolidaritás alapján döntenek.
Hozzátette ugyanakkor, hogy a gáz az olajnál is érzékenyebb pont, több európai ország érintett a kérdésben. Azt sem tartja kizártnak, hogy az olaj esetében az unió védővámot vagy büntetőadót vethet ki az orosz és a Brent típusú olaj közötti árkülönbözetre.

A tárcavezető kommunikációs csatornát nyitna Brüsszel és a Fidesz között. A célja nem az, hogy a Fideszt visszavigye az Európai Néppártba, hanem hogy élő kapcsolat legyen a két szervezet között. Néhány nappal korábban Navracsics Tibor szintén az InfoRádiónak arról beszélt, hogy javítani akarja a Fidesz és az EPP kapcsolatát, és nem zárta ki, hogy a Fidesz akár újra belépjen a pártcsaládba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik