Belföld

Leosztotta egymás közt a pozíciókat a DK és a Momentum, megtarthatják a fővárosi közgyűlést

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Megszületett a megállapodás a DK és a Momentum között, így szerda délután négykor megtartják a Fővárosi Közgyűlést – tudta meg a 444. A legutóbbi május 25-én végül elmaradt, miután a két ellenzéki párt összecsapott egymással az időközi önkormányzati választások jelöltjein.

A Momentum két újbudai politikusa, Bedő Dávid és Orosz Anna is országgyűlési képviselő lett – utóbbi alpolgármester is volt – , így a helyükre időközi választást írtak ki. A Momentum szerint egyértelmű, hogy az ő jelöltjeiknek kell megkapni a lehetőséget az indulásra, de a kerület DK-s polgármestere, László Imre ezt másként gondolta, és úgy tűnt, ráindítanak jelölteket a momentumosokra.

Az elmaradt közgyűlésen a DK színeiben parlamenti mandátumot szerző Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes utódjáról döntöttek volna. A párt Bősz Anettet javasolta a helyére jelölte, de a Momentum az újbudai DK mozgása miatt úgy döntött, hogy nem támogatja a kinevezését.

A két párt közti megállapodás értelmében a 444 információ szerint

a Momentum a mai nap megszavazza Bőszt főpolgármester-helyettesnek, Gy. Németh fővárosi képviselői helyét a DK hegyvidéki önkormányzati képviselője, Élő Norbert veszi át, cserébe pedig Újbudán a momentumos jelöltek DK-s konkurencia nélkül indulhatnak, ráadásul Orosz alpolgármesteri helye is a párté marad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik