Belföld

Másfél év börtönt kapott a három férfire is rátámadó Örs vezér téri verekedő – videó

Másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított 35 éves férfit, aki másfél héttel ezelőtt három férfit is megütött az Örs vezér téren.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a terhelt május 29-én hajnalban az M2 metró kijáratánál keveredett szóváltásba egy másik férfival, akit ököllel megütött. Az áldozata súlyos, szilánkos orrcsonttörést szenvedett.

Az elkövető ezután továbbsétált, majd a közeli dohánybolt előtt meglátott egy másik férfit, aki a lépcsőn ülve várakozott a barátnőjére. A terhelt elsétált a férfi mellett, majd a kezében lévő kávéval leöntötte őt, és a papír poharat is hozzávágta.

Ezután szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a kötekedő férfi pofon vágta a másik férfit. Mindezt látta egy harmadik férfi is, aki a támadó után ment, és számon kérte őt a történtek miatt. A szóváltás során a garázda őt is arcon ütötte. A férfi a pofon erejétől a földre esett, azonban nem sérült meg.

A bíróság váddal egyezően, súlyos testi sértés bűntettében és garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek a férfit, és ezért őt 1 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Olvasói sztorik