Belföld

Elküldték a Honvédkórházból a bangladesi sziámi ikrek szétválasztásában résztvevő idegsebészt

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Hudák Istvánt két éve magas állami kitüntetésben részesítették, most pedig felbontották a szerződését a Honvédkórházban. Hudák neve a bangladesi ikrek műtéte kapcsán szerepelt többször a médiában, ő volt az orvos, aki szétválasztotta a gyerekek agyi érrendszerét.

Az orvos a Válasz Online-nak elmondta, próbálta keresni az okát, miért küldték el minden figyelmeztetés nélkül a Honvédkórházból.

Egyszer csak kaptam egy levelet, hogy megszüntetik a szerződésemet

– jelezte. Egyébként nem is személyesen, hanem egy postán feladott levélben küldték el. Hozzátette, hogy az elküldésével egy időben érkezett egy másik orvos a Honvédkórházba. Azzal kapcsolatban, miért küldhették el, azt mondta:

Ha nyílt a küzdelem, akkor látod az ellenfeled, felismered. Ha ködben harcolsz, nem tudod, kivel állsz szemben. Csak jött a levél, hogy megszüntetik a szerződést, pedig a parancsnok korábban személyesen tüntetett ki.

A történtekkel kapcsolatban megjegyezte, kellemetlenül érintette az eset, de igyekszik a jó oldalát nézni, hiszen „a világon mindenütt élnek beteg emberek, akik segítségre várnak”.

Teljesen mindegy, hogy magyar vagy német, holland, dán beteget operálok. Szeretem Magyarországot, nagyon szeretem, de egy orvosnak nem szabad idegesen bemennie a műtőbe, ha sikeresen akar operálni

– fogalmazott. Mint mondta: valószínűleg külföldre megy, de mindent megtesz, hogy valahogy folytathassa a magyarországi praxisát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik