Belföld

Barátnőjén akart bosszút állni az Etele Plázát robbantással fenyegető férfi

Róka László / MTVA
Róka László / MTVA

Azonosították és elfogták a rendőrök azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy robbantással fenyegette meg az Etele Plázát kedd este.

A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy tegnap este nyolc körül hívta valaki egy józsefvárosi telefonfülkéből a segélyhívót azzal, hogy bombát helyezett el az egyik újbudai bevásárlóközpontban. A Budapesti Rendőrfőkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói és a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság Keleti Pályaudvari Rendőrőrs egyenruhásai azonnal megkezdték a fenyegető kézre kerítését.

A gyors csapatmunka során beszerzett adatok alapján a rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka személyismeretének köszönhetően a 38 éves T. Zoltánként azonosította az elkövetőt. A férfit a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói este fél 11-kor fogták el a Móricz Zsigmond körtéren, majd előállították. A rendőrök robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.

T. Zoltánt az újbudai nyomozók közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, valamint őrizetbe is vették. A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte, vallomásában pedig azt mondta, hogy barátnője, akivel korábban összeveszett, a kérdéses üzletközpontban dolgozik, és így akart bosszút állni rajta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik