Belföld

Az autóért ölni akaró férfi szerint a biztonsági öv csatja okozta a szúrt sérülést, 15 évet kértek rá

police.hu
police.hu

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a pándi férfival szemben, aki úgy akart megszerezni egy autót, hogy megöli annak tulajdonosát.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 15 év fegyházat és 10 év közügyektől eltiltást kértek a vádlottra azzal, hogy a korábban kiszabott 2 év felfüggesztett szabadságvesztés büntetését is rendeljék el vele szemben.

Kérdésünkre elmondta még, hogy a vádlott azt elismerte, hogy találkozott a sértettel, de azt tagadja, hogy meg akarta ölni, állítása szerint az idős férfi a biztonsági öv csatjával sebezte meg magát.

A vádirat szerint az elkövető tavaly év elejére nehéz anyagi helyzetbe került, hiteltartozása meghaladta a nyolcmillió forintot. A cselekmény sértettje pedig egy jó anyagi körülmények között élő idős úr volt, aki a prémium kategóriás autóját hirdette meg eladásra tavaly februárban.

Az elkövető anélkül jelentkezett a hirdetésre, hogy valós esélye lett volna kifizetni a vételárat. Személyes találkozót is megbeszélt a nyugdíjassal az adásvétel érdekében. Az elkövető először megpróbálta becsalni a házába a kocsival érkező tulajt.

police.hu

Mivel azonban ő nem akart bemenni hozzá, az elkövető üres lapokkal töltött meg egy zacskót, amiről azt állította, hogy a pénz van benne és beült az autóját áruló férfi mellé a járműbe. Mivel az idős férfi szerette volna, ha a vételárat be is fizetik a számlájára, ezért Üllőre hajtottak a kocsival.

Időközben az elkövető egy félreeső útszakaszon megkérte az idős férfit, hogy álljon félre mert vizelnie kell. Miután a tulaj félreállt, az elkövető minden átmenet és figyelmeztetés nélkül egy heggyel bíró szúróeszközzel megpróbálta hasba szúrni. A megtámadott férfi reflexszerűen védekezésre emelte a kezét, így a szúrás azt érte.

Ezután a tulaj kiugrott az autóból és elmenekült, majd a közeli házaknál tartózkodó személyektől kért segítséget. Az elkövető átült a vezető oldali ülésbe és utána hajtott. Miután azonban látta, hogy nincs esélye a támadás befejezésére, megállt a tulaj mellett és úgy tett minta segítséget szeretne nyújtani a vérző férfinek.

Mivel a helyszínen lévő lakók látták, hogy a nyugdíjas fél a férfitől és kiabál felé, kihívták a rendőrséget. A kiérkező rendőrök az elkövető ruházatában további két kést találtak. A Pest Megyei Főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítja bíróság elé a pándi férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik