Belföld

Egy csecsemő is megsérült a karancslapujtői balesetben, elsétált az ittas sofőr

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség azzal a 27 éves pataki férfivel szemben, aki ittasan karambolozott egy másik autóssal Karancslapujtőn. A balesetben egy kilenc hónapos baba is megsérült, de a férfi anélkül elsétált a helyszínről, hogy bárkinek is segített volna a sérültek közül.

A 27 éves férfi Karancslapujtőn autózott tavaly szeptemberben a két utasával, amikor egy egyenrangú útkereszteződéshez érve a tőle balról érkező autós nem adott neki elsőbbséget, ezért a két autó összeütközött, és a balesetet okozó jármű megpördült.

A járművekben utazó négy személy – köztük egy kilenc hónapos gyermek – könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott félreállt a kocsival, majd egyszerűen elsétált a helyszínről. Ezt azért tette, mert bár a baleset bekövetkeztében vétlen volt, a járművet pedig közepes fokú ittasság állapotában vezette. A mentőket egy közelben lakó értesítette, így a sérültek a vádlottól függetlenül gyorsan szakszerű segítségben részesültek.

A férfi így egyszerre öt bűncselekményt is elkövetett, vele szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és négyrendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt emelt vádat, melyben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 230 ezres bűnügyi költséget is fizettessék meg vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik