Belföld

A gyermekvédelmi szakszolgálatnál tett láthatások alatt fajtalankodott egy nő a hétéves kisfiával

Öt és fél év fegyházra és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Győri Törvényszék azt a nőt, aki szexuálisan molesztálta a hétéves kisfiát. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint túl enyhe büntetést kapott a folytatólagos szexuális erőszak miatt elítélt nő, ezért súlyosabb büntetést kértek rá.

A gyermeket többnyire a dédnagymamája gondozta és nevelte az anyja rendezetlen életvitele miatt. A kisfiút 5 éves korában a járási hivatal védelembe vette, s nevelőszülőnél helyezte el. A hivatal engedélyezte az anyának, hogy a győri gyermekvédelmi szakszolgálat hivatalos helyiségében havonta két alkalommal egy-egy órát felügyelet nélkül kapcsolatot tarthasson a gyermekével.

Az anya rendszeresen meglátogatta őt a meghatározott napokon és időpontokban. A nő 2020-ban a láthatásokon a szakszolgálat udvarán félreeső helyen, vagy az épület mellékhelyiségében több alkalommal alkalommal is szexuális cselekményt végzett, illetve végeztetett hétéves kisfiával.

A gyermek 2020 június 12-én elmondta a nevelőszülőjének, hogy mit csinált vele az anyukája. A nevelőszülő jelezte ezt a kisfiú gyámjának, majd feljelentést tettek. A kisfiú érzelmileg és értelmileg is súlyosan elmaradott, tavaly augusztusban a szakértői vélemény alapján intézetben kellett elhelyezni.

A Győri Törvényszék 5 év 6 hónap fegyházra ítélte a nőt, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát. Emellett véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését és felügyeletét végezhetné.  Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a nő és védője felmentésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés enyhe. Az anya a születésétől kezdve alig törődött a gyermekével. Amikor a kisfiú a nevelőszülőnél végre szeretetteljes és nyugodt környezetbe került, kedvező fejlődés indult el nála. A nő az erkölcsileg mélyen elítélendő, a gyermek bizalmával gátlástalanul visszaélő magatartásával tönkretette mindezt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik