Belföld

Havi 588 ezer forintért bérel irodát az Országgyűlés Németh Szilárdnak a csepeli birkózócsarnokban

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Havi 588 ezer forintért bérel 140 négyzetméteres irodát az Országgyűlési Hivatala Németh Szilárdnak abban a birkózócsarnokban, amelyet a fideszes politikus által gründolt alapítvány birtokol, írja a Népszava. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt (KIMBA) első körben Németh lakcímére jegyezték be.

A birkózócsarnok ügyében nemrég tovább élesedett a Németh és a kerület ugyancsak fideszes vezetése között jó ideje húzúdó konfliktus. Borbély Lénárd polgármester levélben szólította fel az alapítványt, hogy bontsa le az akadémia épülete köré húzott kordonsort. Borbély szerint a KIMBA az önkényesen felállított kordonnal nemcsak törvényt sért, hanem kirekeszti a csepeli lakosokat a számukra épült fitneszparkból. Kérésének az alapítvány eleget tett, mire Ábel Attila alpolgármester úgy reagált: „Hatalmas ugrás volt ez neked Szilárd, de csak kis lépés a csepelieknek”, mondván, a csarnok alsó szintjébe, ami a Csepeli Birkózó Clubot illeti, Németh – aki a birkózószövetség elnöke – továbbra sem engedi be a csepeli birkózókat.

A Népszava arra emlékeztet, hogy miközben Németh Szilárd a legutóbbi három országgyűlési választáson alulmaradt az ellenzéki Szabó Szabolccsal szemben, egykori helyettese, Borbély 2014-ben és 2019-ben is magabiztosan nyerte el a polgármesteri címet. Ugyanakkor a tavalyi tisztújításon az újabban a rezsicsökkentés fenntartásért felelős volt honvédelmi államtitkárt választották meg Ábel Attila helyére a csepeli Fidesz elnökének, márpedig az önkormányzati választáson induló jelölteket a helyi elnök határozza meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik