Belföld

Egyre feszültebb a helyzet Csepelen: kordonbontásra szólították fel a Németh Szilárd birkózóakadémiáját

Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere hivatalos levélben szólította fel a Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselőhöz kötődő Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványt, a KIMBÁ-t, hogy bontsa le az akadémia épülete köré húzott kordonsort.

Az önkormányzathoz közelálló Csepel.info azt írta, Németh Szilárdéknak nyolc napos határidőt adtak a kordon eltávolítására, ha ez nem történik meg, az önkormányzat jogi lépéseket kezdeményez.

A polgármester szerint a KIMBA az önkényesen felállított kordonnal nemcsak törvényt sért, hanem kirekeszti a csepeli lakosokat is a számukra épült fitneszparkból. Három éve a KIMBA mellett hoztak létre egy új szabadtéri kondiparkot, az ehhez szükséges tízmillió forintot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács fizette.

Borbély Lénárd polgármester a levelében azt írta, hogy az alapítvány az önkormányzat hozzájárulása nélkül tette ki a kordonokat, ezért felszólítja a szervezetet, hogy az eredeti állapot helyreállításával biztosítsák a kültéri fitnesz parkhoz való lejutást.

Az önkormányzati újság a múlt héten kezdte újra támadni a Némethet. Az ellentétek miatt már két éve nem beszél egymással a polgármester és Németh Szilárd, jóllehet 2010 és 2014 között még együtt vezették az önkormányzatot.

A feszültségek egyik forrása maga a birkózóakadémia, amely Csepelen kapott új ingatlant, de Németh – az önkormányzat álláspontja szerint – a megnyitás óta sajátjaként kezeli a sportlétesítményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik