Belföld

„De megverném őket”… „Mi a baj gyerekek, nem csináltunk semmit!”

Getty Images ( Illusztráció )
Getty Images ( Illusztráció )

Minden ok nélkül brutálisan összevert egy párjával sétáló férfit a nyílt utcán három kamasz Törtelen. A Budakörnyéki Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság miatt állítja őket bíróság elé.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett fogházat kértek a három fiatalra azzal, hogy rendeljenek ki melléjül pártfogót.

A vádirat szerint a három fiatalkorú az egyik tavaly júniusi este Törtel egyik utcáján sétált. Egy férfi sétált el mellette a párjával, amikor az egyik elkövető hallhatóan megjegyezte, hogy „de megverném őket”. A férfi ezt meghallva teljesen normálisan megkérdezte tőlük, hogy

Mi a baj gyerekek, nem csináltunk semmit! Miért köttök belénk?

– ezen összeszólalkoztak, majd az egyik kamasz ököllel rátámadt a férfire, és azonnal hívta segíteni a társait is. Ezt követően agyba-főbe verték a férfit, és az élettársának is adtak egy pofont. Felváltva rugdosták a földön fekvő férfit, amíg egyikük cipője le nem esett.

A pillanatnyi szünetet kihasználva a földön fekvő férfit felsegítette az élettársa, de az elkövetők újra támadásba lendültek, amitől az ismét elesett. Ekkor az egyik fiú telefonjával kezdte felvenni amint két társa többször is megüti a férfit. A balhénak az vetett véget, amikor a nő közölte a kamaszokkal, hogy rendőrt hív ha nem fejezik be a tettüket. Erre a fiatal fiúk felhagytak a bántalmazással és eltávoztak a helyszínről.

A megtámadott férfi a bántalmazás következtében agyrázkódást, arcának és mellkasának zúzódását, egyik vállának ficamát és egyik alkarjának darabos törését szenvedte el.

A minden ok nélkül támadó három fiatal finoman szólva is furcsa magyarázatot adott a tettére. Kettő azt mondta, hogy a párjával lévő férfi kötekedett, a harmadik pedig inkább a társait hibáztatta a történtekért.

Az egyik fiú azt mondta, hogy a sértett kötött beléjük, és csak azért ütött, mert megütötte őt. A második vádlott azt állította, hogy a sértett meglökte őt vállal, és ebből alakult ki a vita a felek között. A harmadik fiatal elmondta, hogy az egyik társa szólt be a sértettnek, állítása szerint ő próbálta védeni a párjával lévő férfit, de a társai nem hallgattak rá

– idézett a vallomásaikból az ügyész. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a brutális kamaszokra súlyos testi sértés bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik