Belföld

Betörők üldözésére hivatkozik az ercsi betörő

police.hu
police.hu

Segíteni akart és csak a betörőket akarta elfogni. Ezzel védekezett az a 30 éves betörő, akit szerda este értek tetten a rendőrök, amikor pont egy ercsi házat akart kifosztani. Az igazság azonban gyorsan kiderült.

A helyszínre érkező rendőrök a befeszített ablaknál hallották, hogy a feltételezett elkövető a felső szinten tartózkodik. A járőrök bemásztak az ablakon, majd az emelet irányába haladva felszólították az idegent, hogy jöjjön elő.

Mivel nem adta fel magát, az egyenruhások a felső szinten átkutatták a helyiségeket, és az egyik szoba ajtaja mögé bújva megtalálták a keresett személyt, akit elfogtak

– közölték közleményükben a Fejér megyei rendőrök.

A férfi nedves ruházatának átkutatásakor egy pár fekete kesztyű került elő. K. Sándor ruhája, valamint az ingatlan több helyisége is azért volt vizes, mert az elkövető több méter hosszan leszakította a falon található rézcsöveket és ennek következtében víz árasztotta el a lakást.

police.hu

A rézcsődarabokat egy zsákba összekészítette több flakonnyi tisztítószerrel együtt. A zsákmánnyal elmenekülni azonban már nem volt ideje, mert megérkeztek a zsaruk.

Az ercsi betörő tagadta a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy ő csak segíteni akart. Sőt, a tulajdonos kérte meg őt arra, menjen a házához, mert betörők vannak ott. Védekezését a helyszínen időközben megjelent tulaj azonnal megcáfolta

A Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállított 30 éves férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik