Belföld

Ájultra vert egy 82 éves férfit két hajléktalan Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette, rablás bűntettének kísérlete és magánlaksértés bűntette miatt indítványozta annak a 31 éves férfinek és 40 éves nőnek a letartóztatását, akik brutálisan összevertek egy 82 éves férfit a saját otthonában Szolnokon.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két hajléktalan május 18-án éjjel bement a 82 éves férfi házába, amire az idős férfi felébredt, és megpróbálta őket kiküldeni a házból.

A szóváltás során a 31 éves férfi elkezdte ütni, fojtogatni és rugdosni az idős férfit, majd a bántalmazásba bekapcsolódott a társa is, aki szintén több alkalommal megrúgta a bácsit. A bántalmazás közben a gyanúsítottak pénzt is követeltek az idős férfitől.

Miután a támadók befejezték a verést, még pénzt keresve átkutatták a konyha padlóján ájultan fekvő férfi ruházatát, de mivel semmi értékeset nem találtak, leléptek a helyszínről. Az áldozatuk nyolc napon túl gyógyuló bordatörést és légmell sérülést szenvedett, amely életveszélyes sérülés.

A 31 éves többszörösen büntetett férfi idén áprilisban szabadult, jelen cselekményeit igen rövid idővel a szabadlábra kerülése után már mint többszörös és különös visszaeső követte el. Az ügyben eljáró nyomozó bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a támadókat. A gyanúsítottak és védőik fellebbeztek, így a végzés nem végleges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik