Belföld

A Mi Hazánk elnökének szőlője és tanyája, a Momentum vezetőjének kriptovalutája van

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az áprilisi választáson parlamentbe jutott képviselőknek is le kellett adniuk vagyonnyilatkozataikat, melyek az Országgyűlés honlapján elérhetők.

A parlamentbe két új párt is bekerült, a Mi Hazánk és a Momentum. Előbbi elnökének, Toroczkai Lászlónak a bevallása szerint Ásotthalmon – ahol idáig polgármester is volt, tisztségéről azonban országgyűlési mandátumszerzése után le kell mondania – több mint fél hektáros területen tanyája és szőlője van, melynek fele részben tulajdonosa és amelyet 2017-ben ajándékozás útján szerzett. A politikus szintén a Csongrád-Csanád megyei településen birtokol egy közel 9000 négyzetméteres szántót, amelyet 2020-ban vásárolt.

Toroczkainak gépjárműje, vízi vagy légi közlekedési eszköze nincs, mint ahogy védett műalkotásokat sem rejt otthona. Megtakarításai nincsenek, viszont tartozik több mint ötmillió forinttal egy hitelintézetnek, illetve 5,5 millióval egy magánszemélynek.

Képviselőként havonta 2,632 millió forintot keres, egyéb bevétele nincsen.

Gelencsér Ferenc május 29-e óta a Momentum elnöke, vagyonbevallása szerint nem rendelkezik semmilyen ingatlannal, autója, illetve a képviselői javadalmazás hathavi összegét meghaladó ingósága nincs. 2,1 millió forintnyi kriptovalutában lévő megtakarításról számolt be, illetve 2,3 millió forintos hitelintézeti számlakövetelésről és 480 ezer forint hitelintézettel szembeni tartozásról.

Gelencsér az I. kerületben alpolgármester volt, de tisztségét a képviselői összeférhetetlenségi szabályok miatt május 19-én megszüntette.

Koszticsák Szilárd / MTI Gelencsér Ferenc, a Momentum képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 23-án.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik