Belföld

Rátámadt a család a kocsmáros nejére, jöttek a rendőrök, kutya, fejsze, gázspray is előkerült

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy család három tagja ellen a Nyírbátori Járásbíróságon.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a nyírségi család nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott egy tavaly decemberi családi rendezvényen, majd szóváltásba keveredtek a közelben lakó kocsmárossal, aki követelésük ellenére sem adott nekik több alkoholt, ezért rátámadtak a feleségére.

A kocsmáros által értesített rendőrök megakadályozták, hogy a földre lökött nőt a 16 éves büntetett előéletű fiú és a szintén büntetett 51 éves anyja tovább bántsa, és intézkedni kezdtek a rend helyreállítására.

Amikor a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a fiatalkorúval szemben, akkor 20 éves nővére odalépett és lábon rúgta az egyik rendőrt, miközben számos, az eljárás során ismeretlenül maradt jelenlévő indulatosan és ellenségesen kiabált a rendőrök felé.

ugyeszseg.hu

Eközben a fiatalkorú kiszabadult a fogásból, magához vett egy fejszét, és a rendőröket megöléssel fenyegetve azt kiabálta, hogy takarodjanak onnan. Az anya egy könnyfakasztó spray-t hozott elő és annak használatával fenyegette a rendőröket, majd a lánya is bekapcsolódott a fenyegetésbe. De a fia sem tétlenkedett, fejszét és egy agyagvázát lengetett, valamint egy nagytestű kutyát kötött a bejárati ajtó elé, hogy ne tudjanak bemenni a rendőrök A terheltek azóta is letartóztatásban vannak.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a két nőre, míg a fiúra felfüggesztettet indítványozott azzal, hogy a próbaidő tartamára rendeljen el számára pártfogó felügyeletet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik