Belföld

Légyott helyett pisztollyal rabolták ki a budapesti hotel vendégét – videó

Egy terézvárosi hotelbe beszélt meg légyottot egy férfi egy nővel, akire egy szexuális szolgáltatásokat hirdető internetes oldalon talált rá.

A BRFK tájékoztatása szerint a férfi többet fizetett a megbeszélt árnál, ezért lement a nővel a bejárathoz, ahol az ígéret szerint megkapta volna a visszajárót.

Itt azonban két fiatal várta, akik a nővel együtt a többi pénzét is követelték. Hogy szavaiknak nagyobb nyomatékot adjanak, egyikük egy pisztolyt is elővett. Csak akkor menekültek el, amikor a recepciós hívta a rendőrséget.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztály nyomozói gyorsan azonosították a feltételezett elkövetőket. A 20 éves B. Georginát és a 18 éves D. Pétert még aznap elfogták, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a lakásuk átkutatásakor pedig megtalálták a bűncselekményhez használt gáz- és riasztófegyvert is.

A harmadik feltételezett tettes, a szintén 18 éves L. Róbert feladta magát, amikor megtudta, hogy a rendőrök keresik. A BRFK nyomozói őt is csoportosan, fegyveresen elkövetett rablás bűntett kísérletével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették.

A Fővárosi Főügyészség további részleteket közölt az esettel kapcsolatban. Közleményükben azt írták, hogy a nő azt mondta a kuncsaftjának, hogy a barátnője várja lent, és már a szexuális szolgáltatás előtt megüzente telefonon a társainak, hogy lemennek a visszajáróért.

A földszinti ajtóhoz érve, azonban sértett meglátta a két férfit, ezért menekülni kezdett. A nő ekkor a táskájából egy gázpisztolyt adott át a 18 éves barátjának, majd a két férfi üldözőbe vette az áldozatát. A liftnél utolérték a férfit, a már záródó liftajtót szétfeszítették, majd beszálltak mellé a liftbe.

A 18 éves férfi ekkor elővette a gázpisztolyt, és azzal fenyegetve, társával együtt pénzt követeltek tőle. Ezután együtt visszamentek a földszintre, ahol már női társukkal együtt, tovább fenyegetőztek. A gyanúsítottak cselekményének az apartmanház recepciósának közbelépése vetett véget. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a gyanúsítottakat. A végzés nem végleges.

 

Olvasói sztorik