Belföld

Megbocsátották a házuk felgyújtását, de így is börtönre ítélték az unokájukat

police.hu
police.hu

Már az előkészítő ülésen ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a huszonéves perkupai férfinek az ügyében, aki tavaly októberben bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát.

Az elkövetőt a nagyszülei nevelték a kiskorától fogva. Megígérték neki, hogy a perkupai családi házuk majd az ő tulajdonába kerül. A férfi életmódja miatt azonban a nagyszülők meggondolták magukat és elhatározták, hogy inkább eladják az ingatlant.

Ebbe a fiatal nem tudott belenyugodni, ezért előbb egy üzenetben fenyegette meg nagyapját, majd két héttel később, tavaly október 25-én este betört a házba és másfél liter benzint locsolt szét, majd azt meggyújtotta. Mindezt a szomszédban lakó nagyszülők észlelték, ezért a tüzet rövid időn belül sikerült megfékezni.

A férfi másnap felhívta nagyapját és felszólította, hogy az ingatlan eladásától álljanak el, különben a házat újból felgyújtja, illetve két családtagját is „elintézi”. Kis idővel később újra telefonált és közölte, ha ő nem élvezheti a javakat, akkor más sem fogja.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság rongálásban és önbíráskodásban is bűnösnek találta, és két és fél börtönre és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy a fiatal büntetőeljárás hatálya alatt követte el a cselekményt, illetve, hogy a vagyon elleni bűncselekmények elszaporodottak, míg enyhítő körülményként vette figyelembe azt, hogy a nagyszülők megbocsátottak neki.  Az ítélet nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik