Belföld

Acélbetétes bakanccsal rúgta szét a fejét, mert nem fizetett neki az anyjával való kapcsolatért

Tíz év börtönre ítélte a törvényszék azt a tolnai férfit, aki acélbetétes bakanccsal rúgta szét a mostohaapja fejét, mert az nem fizetett az anyjával való kapcsolatért. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést kért a támadóra.

A fellebbviteli főügyészség tájékoztatása szerint a tolnai férfi 2019.októberében együtt italozott az édesanyja párjával. Az esti órákban hazaindultak a sörözőből. Útközben a férfi felszólította az anyja párját, hogy adjon neki pénzt azért, mert kapcsolatot létesített az anyjával.

Az ittas férfiak között szóváltás alakult ki, melynek során a vádlott leütötte ököllel a mostohaapját, majd az acélbetétes munkavédelmi bakancsával többször is nagy erővel fejbe rúgta. Végül pénzét és értékeit magához véve távozott a helyszínről. A bántalmazás következtében az áldozata maradandó fogyatékossággal járó súlyos sérüléseket szenvedett. Életét csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elsőfokú bíróság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint egy másik, későbbi elkövetés okán garázdaság vétsége miatt mondta ki bűnösnek, és 10 év szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezett, amelyet a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség is fenntartott. A védelem az emberölés bűntettének kísérlete tekintetében felmentés iránt fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik