Belföld

Rogán Antal 2021-ben több mint 400 millió forintot keresett a találmányával

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Rogán Antalról 2016-ban derült ki, hogy feltaláló, a propagandaminiszternek ez a hobbija / mellékfoglalkozása pedig tavaly is szépen jövedelmezett – derül ki a 444.hu cikkéből. Rogán egy elektronikus aláírási eljárás feltalálója, de nem egyedül, hanem Csik Balázzsal és Lengyel Csabával együtt.

A szóban forgó cég a Mobilsign Kft., amely a most leadott mérlege szerint a tavalyi bevétele 721 millió forint volt. Ebből 408 millió forintot ki is fizettek „találmányhasznosítási díjként” Rogán Antalnak. Öt évvel a találmány megvásárlása után – írja a 444.hu.

Miután annak idején megjelent a találmányról szóló hír a Népszabadságban, Rogán a vagyonnyilatkozatában el is kezdte feltüntetni a találmányhasznosítási díjat. A cikk, mint említettük, 2016-ban jelent meg, így először Rogán a 2017-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában kerül elő a rejtélyes találmány, illetve az azért járó díj.

És hogy ennek mi értelme volt?

Hát az, – írja a cikk -, hogy „Rogánnál megjelent egy olyan bevételi forrás, amire lehetett mutogatni, ha a politikusi fizetése fölötti kiadásokat firtatták. A másik az akkori feleség, Rogán-Gaál Cecília cége volt.”

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik