Belföld

Dühében kocsiba pattant, majd büntetőfékezett a busz előtt – videóval

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Busz előtt büntetőfékezett egy férfi Kaposváron. Egy utas úgy beverte a fejét, hogy elvesztette az eszméletét. A Kaposvári Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt állítja bíróság elé a mögötte haladó busz vezetőjét vészfékezésre kényszerítette.

A Somogy Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi gyalogosan haladt az úttesten tavaly júniusban, amikor szerinte túl közel ment el a menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusz mellette, melyben több személy utazott.

A férfit felbőszítette a közlekedési szituáció, ezért a közelben parkoló kocsijába szállt és a busz után hajtott. A férfi az autóbuszt egy megállónál érte utol, ahol az úton szabálytalanul megállva trágár szavakkal szidni kezdte a sofőrt.

Ez azonban nem volt kellő elégtétel a férfinak, hanem 200 métert megtéve megállt az úttest jobb oldalán, majd amikor a busz közvetlenül mögé ért, hirtelen elé kanyarodott. A vádlott veszélyeztető magatartása miatt az autóbusz vezetője vészfékezésre kényszerült, melynek következtében az egyik leszállni készülő idős utas elesett, és úgy beverte fejét, hogy  eszméletét vesztette.

Az elkövető anélkül hajtott el a helyszínről, hogy a buszon utazó sértettek állapotáról meggyőződött volna, illetve a nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett idős utasnak a tőle telhető segítséget nyújtotta volna.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást kért a vádlottra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik