Belföld

Arra riadt, hogy fegyvert fognak rá, azonnal átadta a pénzzel teli borítékot

police.hu
police.hu

Tiszavasvári házában aludt az egyedül élő férfi egy héttel ezelőtt, amikor arra ébredt, hogy valaki motoszkál az otthonában. Egy sötét ruházatba öltözött ismeretlen férfi lépett be a szobájába, és egy fegyverrel a kezében követelte tőle a pénze átadását.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a férfi félelmében azonnal a szekrényhez lépett, kivette az egymillió forint összegű készpénzt tartalmazó borítékot, és szó nélkül átadta. Az ismeretlen a távozása előtt felszólította, hogy feküdjön le a földre, fegyverét a fejéhez tartotta, és közölte, hogy ne merje követni.

police.hu

Az 51 éves férfi csak percekkel később mert megmozdulni, kiment az udvarra, az utcára, de senkit sem látott. A házba visszatérve egy gáz-riasztó pisztolynak a tárát találta meg a padlón, s azonnal értesítette a rendőrséget.

A szabolcsi rendőrök néhány napon belül két férfit azonosítottak, és megszervezték elfogásukat. P.T.T. 33 éves siófoki lakost a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Alsóörsön fogták el május 27-én. Cs. T. 45 éves nyíregyházi lakost pedig a TEK-esek fogták el május 30-án Budapesten.

A két férfit őrizetbe vették: P.T.T. gyanúsítottat már le is tartóztatták, Cs. T. ügyében a napokban döntenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik