Belföld

Négy deci vodkát ivott meg egy három kisgyermekét szállító nő

Pénzbüntetésre és két és fél év vezetéstől eltiltásra ítélte a Balassagyarmati Járásbíróság azt a nőt, aki részegen vezetett úgy, hogy közben a három kisgyermeke is a kocsiban ült.

A Balassagyarmati Törvényszék tájékoztatása szerint a nő körülbelül négy deciliter vodkát fogyasztott a vezetés előtt , majd három kiskorú gyermekét is beültetve a kocsiba otthonából a szomszédos településre indult, ahol az intézkedő rendőrök az eljárás során alkalmazott gyorsteszttel megállapították, hogy alkoholt fogyasztott.

A további intézkedésnek ellenszegülő asszonyt a rendőrség munkatársai a balassagyarmati kórházba szállították. A vádlott vérében 2,89 gramm/liter, a vizeletében pedig 3,43 gramm/liter volt az etilalkohol koncentrációja. Az asszony szervezetében levő alkohol súlyos fokú alkoholos befolyásoltság előidézésére volt alkalmas.

A Balassagyarmati Járásbíróság ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a nőt, ezért 250 ezres pénzbüntetésre ítélte, és 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművek vezetéstől. A bíróság döntése jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik