Belföld

Vádat emeltek egy részegen balesetező elektromos rolleres ellen

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Vádat emelt a Salgótarjáni Járási Ügyészség egy 52 éves helyi férfi ellen, aki nagy teljesítményű elektromos rollerével szenvedett ittasan balesetet.

A Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi januárban ittas állapotban vezette a beépített gépi meghajtású, 1600 W teljesítmény leadására képes elektromotorral felszerelt elektromos rollerét. Ittassága miatt egy járdaszegélynek ütközött, majd a járdára esve nyolc napon belül gyógyuló koponya- és arczúzódásos sérüléseket szenvedett.

Szervezetében a balesetkor mintegy 2,5 ezrelék véralkohol koncentráció volt kimutatható. Azaz nagyjából annyira részeg volt, hogy közel állt már az alkoholmérgezéshez.

A vádlott ezzel megszegte a KRESZ azon rendelkezését, hogy járművet csak az vezethet, akinek szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. Az ügyészség pénzbüntetést és közúti járművezetéstől való eltiltást kért a rolleresre. Aki tudni szeretné, milyen szabályok vonatkoznak az elektromos rolleresekre az ide kattintva nézheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik