Belföld

Tippre mentek az inárcsi panzióban 11 milliót zsákmányoló fegyveres rablók

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Négy személy ellen emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség a tavaly augusztusi inárcsi panzióban történt fegyveres rablás ügyében.

A vádirat szerint az egyik női elkövetőt egy barátnője szórakozni invitálta tavaly nyáron a panzióba. Az elkövető nő tudomására jutott, hogy a barátnője élettársa több milliós készpénzzel rendelkezik. Ezt az információt a női elkövető továbbadta élettársának, akivel arra az elhatározásra jutottak, hogy a pénzt megszerzik.

A főügyészség tájékoztatása szerint a női elkövető abban maradt az élettársával, hogy telefonos csevegőfelületen végig tartják a kapcsolatot, így segíti majd a nő a cselekmény elkövetését. Ezt követően két további férfit is beszervezett a nő élettársa a cselekmény elkövetése érdekében.

A két további elkövetőt a férfi az éjszakai órákban az inárcsi panzió közelébe fuvarozta, majd átadott nekik egy riasztópisztolyt. A két férfi bement a panzióba, majd az üres recepción keresztül felment az emeleti szobákhoz. Eközben a sértett férfi a társaságával, amelybe a női elkövető is tartózkodott az egyik szobában szórakozott.

A női elkövető csevegőüzenetben adott útmutatása alapján a két elkövető elrejtőzött az áldozat alvásra kivett szobájában. Miután a sértett férfi bement a szobába, az egyik elkövető az arcához tartotta a fegyvert és követelte, hogy adja át a pénzt.

Erre az áldozat az ágyra tette a táskáját, amiben közel 11 millió forint volt. A másik elkövető megállapította, hogy a pénz a táskában van, majd azt magukhoz véve elmenekültek a helyszínről. A Pest Megyei Főügyészség jelentős értékre, fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás miatt állítja bíróság elé az elkövetőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik