Belföld

12 és 14 éves lányok raboltak ki egy olasz férfit az V. kerületben – videó

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Fiatalkorúak foghházbüntetésére ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a tinilányt, aki kirabolt a hasonló korú társával egy olasz férfit Budapest belvárosában. A tettestársa javítóintézetbe mehet.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint az elkövetéskor 12 és 14 éves lányok erőszakkal szerezték meg a külföldi férfi mobilját egy V. kerületi gyorsétteremben három és fél évvel ezelőtt.

A vádirat szerint a 14 éves lány odalépett a pénztárnál várakozó olasz férfihez és angolul megkérdezte tőle az időt. A férfi megmutatta a karóráját, azonban a lány közölte vele, hogy az időt a telefonján akarja megtekinteni. A fiatal kérésére a vendég elővette zsebéből a mobiltelefonját, majd azt felmutatta, mire a fiatalkorú elkapta a kezét, és a készüléket ki akarta csavarni.

A férfi azonban nem engedte el a telefont, ekkor a 12 éves lány is odalépett, aki szintén ki akarta tépni a telefont a vendég kezéből. Mivel ez nem sikerült, együttes erővel egy közeli oszlophoz nyomták a férfit, akinek a nyakát a 14 éves lány elkezdte szorongatni. A bántalmazás hatására a lányok végül megszerezték a telefont, amellyel a 14 éves lány kiszaladt az étteremből, a sértett pedig utána szaladt.

A 12 éves elkövető a kijáratnál a megtámadott külföldi pulóverének nyakát megfogta, hogy visszatartsa. Az áldozat kiabálására a szintén az étteremben tartózkodó társasága felfigyelt fel, majd a 14 éves lány után futottak, aki földre dobta az elvett készüléket.

A 12 éves lány az elkövetéskor is beszámítható volt és rendelkezett a bűncselekmény felismeréséhez szükséges belátási képességgel. A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege rablás miatt állította bíróság elé a lányokat.

A fiatalabb lányt két év javítóintézeti nevelésre, társát pedig egy év fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte a bíróság, és megszüntette egy korábbi javítóintézeti nevelésből engedélyezett ideiglenes elbocsátását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik