Belföld

Orbán Ráhel barátnője lett a turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese

MTI/Mohai Balázs
MTI/Mohai Balázs
Jakab Zsófia feladata, hogy „vendégeket hozzon”, de megtartja a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetői posztját is.

A Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) négy év után távozó Könnyid László turizmusszakmai vezérigazgató-helyettes felügyelete alá tartozó területeket kettéosztották, Jakab Zsófia marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesként, Bődi Ivett a turizmusstratégia megvalósításáért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozik a továbbiakban – írta meg a turizmus.com Guller Zoltán bejelentése alapján. A vezérigazgató azt mondta, Könnyid munkájára a jövőben is számít tanácsadóként, míg

Zsófi feladata, hogy vendégeket hozzon, Ivett dolga a szakmai terület irányítása lesz.

Konkrétabban: Bődi felügyeli a turizmusszakmai igazgatóságot, benne a termékfejlesztést, a minősítéseket, a vendéglátást, a Tourinfom-koordinációt, továbbá a turisztikai üzletfejlesztés szakterületet. Jakab Zsófiához tartozik az értékesítés, a marketingtevékenység, a kommunikáció, a kutatásfejlesztés és a turisztikai alkalmazások.

Kapcsolódó
Egy személyben Guller Zoltán dönt az eltitkolt turisztikai támogatásokról
Pert nyertünk a Magyar Turisztikai Ügynökséggel szemben, két év után így derült ki, hogy a vezérigazgató korábbi nyilatkozatával ellentétben nem egy szakmai grémium, hanem ő maga dönt a pályázat nélkül kiosztott egyedi támogatásokról.

Bődi Ivett közel húsz éve dolgozik a szállodaiparban, 2021-ben érkezett az MTÜ-höz, ahol eddig a szálláshely és vendéglátás igazgatóságot vezette programigazgatóként.

Jakab Zsófia öt évvel ezelőtt került a Magyar Turisztikai Ügynökséghez, amikor felkérték a divatipari stratégia megalkotására. Az elmúlt négy évben a Magyar Divat és Design Ügynökség vezérigazgatójaként dolgozott, ezt a pozícióját vezérigazgató-helyettesi kinevezése mellett is megtartja.

Jakab Zsófiáról (Bata-Jakab Zsófiaként, ahogy a neve a céginformációs rendszerben most is szerepel) számos alkalommal írtunk az elmúlt években, miután 2018-ban őt helyezték a magyar divatipar élére. Jakab a miniszterelnök lányának, Orbán Ráhelnek a barátnője, egykori évfolyamtársa. A divatügynökség egyébként az irányításával egy év alatt több mint a duplájára növelte a költségvetését.

Kapcsolódó
Orbán Ráhelnek a divat lehet az, ami Orbán Viktornak a foci
A kormányfő lányának jelentős a befolyása: már eddig is annyi pénz ment el a magyar high fashionre, amennyit soha nem termelnek majd ki a cégek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik