Belföld

Baltával végzett lányaival a gyerekgyilkos aszódi férfi

MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

A Bors információi szerint egy láthatás alkalmával baltával verte fejbe két lányát, a 14 éves Tímeát és a 16 esztendős Júliát az aszódi férfi, akinek tette az egész országot megrázta.

Tamás, miután megölte gyermekeit, egyelőre tisztázatlan célból a Vámosgyörkkel szomszédos Adács felé vette az irányt. Ott a puszta szélén később leparkolt, majd nekiszaladt az érkező vasúti szerelvény oldalának. Túlélte, a jármű viszont az egyik lábát levágta. A mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A Bors azt írja, anyának rögtön rossz érzése támadt, amikor a lányai nem értek haza a hétvége elteltével. Bejelentést tett a rendőrségen, ám akkor azt még senki sem tudta, hogy élve már nem fogják őket megtalálni. A Pest megyei Aszódon levő társasház lakóinak időközben feltűnt, hogy Tamás lakásából erős szag árad, ezért értesítették a rendőrséget, bár akkor még nem tudták, hogy gyilkosság történt. Így találták meg a két kamaszlány holttestét.

A lap úgy tudja, Tamás, az apa hosszú évek óta rettegésben tartotta volt párját és két közös gyermeküket. Zsuzsanna négy évvel ezelőtt Vámosgyörkre költözött a lányokkal. A szomszédok elmondása szerint a tanárnőként dolgozó anya a környéken mindenkit arról kérdezett az ingatlan kiválasztása előtt, hogy az utca vajon kellően biztonságos-e, be is kamerázta később a házat amit hatalmas kerítés is véd.

Ugyan a településen rögtön sejtették, hogy a család körül valami nincs rendben, de Zsuzsanna udvariasan, ugyanakkor határozottan közölte a helybéliekkel, hogy nem szeretne közvetlenebb kapcsolatba kerülni senkivel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség kiment a lakáshoz a két lány eltűnésének bejelentése után, de nem mentek be.

Kapcsolódó
Aszódi kettős gyilkosság: kiment a lakáshoz a rendőrség a két lány eltűnésének bejelentése után, de nem mentek be
A jelenlegi ismereteik szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik