Belföld

Hazagurultak a lopott kocsival, majd szétdarabolták és felgyújtották

police.hu
police.hu

Egy aszódi tulajdonos jelezte, hogy az előző este az utcán leparkolt kocsijának nyoma veszett. A járművet nyitva hagyta és a kesztyűtartóban tárolta a pótkulcsot, így nem sokat kellett vesződnie a tettesnek, hogy elvigye. A nyomok a Nógrád megyei Kállóra vezették a rendőröket.

Az egyik háznál lefékezve betódultak a telekre és elfogták az ott lakó 39 éves férfit, az udvaron azonban nem várt látvány fogadta őket. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint még füstölt az az alkatrészekből összehalmozott fémkupac, amely korábban egy használható és működőképes gépkocsi volt.

Az Aszódról ellopott autót első ránézésre nem lehetett felismerni, de a maradványaira vésett számokból be lehetett azonosítani. A 39 éves férfit, majd 25 éves társát előállították, és kihallgatták.

Az idősebb férfi elismerte, hogy jelen volt a helyszíneken, de az aktív részvételt tagadta, mondván „Menni sem nagyon bírtam, nagyon részeg voltam, teljesen kiesik a kép”. A fiatalabb gyanúsított azonban tényfeltáró beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy az aszódi Fő úton sétálgatva keresgéltek hazajutásukhoz kocsit.

Egy zöld autót feltörtek, de hiába tépkedték szét, majd kötözgették össze a kábeleket, nem tudták elindítani, ezért csak a magnót vitték magukkal. Kicsit távolabb állt egy fehér jármű, de azzal sem boldogultak. Később látták meg az út szélén parkoló, nyitott kocsit, a kesztyűtartóban megtalálták a kulcsát, s hazagurultak vele. A járművet pedig másnap reggel szétdarabolták és felgyújtották.

A 39 férfi, valamint 25 éves társa ellen egy rendbeli lopás, valamint két rendbeli lopás kísérletének a megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik