Belföld

Videón a Budapest belvárosában történt lövöldözés és balhé

Két társaság esett egymásnak másfél héttel ezelőtt Budapesten, a VII. kerületben. A csoportos garázdaság során több lövés is eldördült. A kerületi ügyészség indítványára a nyomozási bíró két gyanúsított férfival szemben bűnügyi felügyeletet és távoltartást is elrendelt.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint egy 25 és egy 23 éves férfi -, valamint élettársaik közötti konfliktus fajult el ennyire május 15-én éjjel. Mindkét részről többen, így legalább tíz fő gyűlt össze az egyik  társasház előtt, ahol erőteljes szóváltás alakult ki a két társaság között, amely verekedéssé fajult.

Ennek során a 25 éves férfi több lövést is leadott egy gázfegyverrel, amely személyi sérülést nem okozott. Ezalatt a 23 éves férfi rátámadt a másik társaságra a társaival: néhányuknál baseball ütő vagy boxer volt.

A BRFK csoportosan és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint zaklatás bűntette miatt indított nyomozást. Az ügyben jelenleg öt gyanúsított van.

A 25 és a 23 éves férfi esetében megállapítható, hogy a megalapozott gyanú szerinti bűncselekmények elkövetését a köztük és a barátnőik közötti személyes ellentét, féltékenység motiválta. A terhükre rótt bűncselekmények személyes jellegűek, amely konfliktus közöttük a jövőben is reálisan fennállhat, kiújulhat.

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak egymástól, valamint egymás élettársaitól való távoltartásával megakadályozhatók az újabb bűncselekmények. Emellett azonban bűnügyi felügyelet is szükséges, mivel egyikük esetében fegyverhasználatra, másikuk esetében pedig csoportos zaklató fellépésre is sor került.

A nyomozási bíró az enyhébb szabályok szerinti bűnügyi felügyeletet, valamint a távoltartást – mind egymástól, mind egymás élettársaitól – mindkét gyanúsított esetében elrendelte.

Olvasói sztorik