Belföld

A jobbikos nemi erőszak botrány áldozata: „A kezembe nyomta a nemi szervét, és megpróbált megcsókolni is”

Két bulvárlapnak is interjút adott V. AnitaSzilágyi György, a Jobbik korábbi alelnökének élettársa, akit állítása szerint egy másik jobbikos politikus, Földi István megpróbált megerőszakolni a párt decemberi disznóvágásán. A nő részletesen beszámolt a nap eseményeiről, és súlyos állításokat fogalmazott meg nemcsak Földiről, de Jakab Péter pártelnökről is.

V. Anita a Borsnak azt mondta, miután biztossá vált, hogy az élettársa nem kap meghívót a rendezvényre, úgy tervezte, már a kora délutáni órákban távozni fog, ám Jakab és kabinetfőnöke, Molnár Enikő késése miatt csúszott a program. Mint mondta, az ő főnöke Jakab Péter, így illendő volt megvárnia.

Elmondása szerint már a nap folyamán is érték szexista megjegyzések, például amikor kolbászt töltött, Földi István pedig már ekkora elkezdett közeledni felé. V. Anita elmondása szerint a férfi egész este a nyomában volt,

folyamatosan fogdosott, egy ízben már az asztalra is fel kellett ülnöm, hogy ne kerülhessen mögém. Aztán táncolni kezdtünk, én Földivel, közvetlenül mellettünk pedig Gyüre Csaba táncolt Molnár Enikővel

– mondta a nő a lapnak.

Arról, hogy a történtekből mit vehetett észre Jakab Péter, V. Anita azt mondta, éppen Földi volt az, aki a pártelnök érkezése után kiadta neki az utasítást, hogy Jakab pohara soha ne legyen üres. „A végén már nagyon részeg volt, láttam rajta, hogy mindjárt összeesik”– emlékezett vissza, hozzátéve, hogy Jakabbal ellentétben Molnár Enikő jól hallhatta, mikor egy alkalommal kérdőre vonta Földit a fogdosások miatt.

A nő később Gyüre Csabát, a párt akkori szabolcsi országgyűlési képviselőjét kérte meg, beszéljen Földivel, hogy fejezze be amit csinál, majd nem sokkal később kihívták azzal, hogy Földi beszélni akar vele. Azt gondolta, hatottak Gyüre szavai, és Földi talán bocsánatot akar kérni. A Blikknek azt mondta, egy regionális igazgató csalogatta be a szobába, becsukta mögötte az ajtót, az elkövető pedig rögvest behúzta.

Beszorított a fürdőszobába, és elővette a nemi szervét. Akkor már izgalmi állapotban volt. A kezembe nyomta és megpróbált megcsókolni is. Könyörögtem neki, hogy hagyja abba

– mondta a nő a Borsnak.

V. Anita elmondta, amikor kiment, szerencsére szólt Gyüre Csabának, hogy menjen majd utána egyből, így tudta a férfi megmenteni őt, addig dörömbölt az ajtón, „amíg Földi gyorsan el nem tette a nemi szervét, majd ajtót nyitott”.

A nő a Blikknek elmondta még, hogy korábban sosem beszéltek telefonon Földivel, a történtek másnapján azonban a férfi többször is felhívta.

Egyik hívással azt kérdezte, tényleg tett-e ilyet, a másik hívással fenyegetett, hogy el ne mondjam senkinek. A harmadik hívásnál sírdogált, hogy talán nem volt magánál. Egyet nem tett, hogy bocsánatot kért volna.

Arra a kérdésre, hogy miként tervez ezek után a Jobbikkal, gondolkodik-e a kilépésen, azt mondta, megvárja, hogy a párt képviselői mit tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik