Belföld

Drága örökös lett volna az idős férfi kifosztója

police.hu
police.hu
Egy szolnoki ügyvéd segítette L.-né H. Veronikát, hogy megszerezze a hagyatékot. A rendőrség szerint a nő a halála előtti utolsó percekben is kifosztotta az idős férfit.

A nyomozók a napokban fogták el a 44 éves budapesti nőt és a hagyatéki eljáráshoz hamis okiratokat készítő szolnoki ügyvédet – írja a police.hu. L.-né H. Veronika tavaly nyáron a 79 éves férfit az utcán leszólította, majd egyre szorosabb kapcsolatot alakított ki vele. Az özvegy férfi elhitte, hogy az elvált nő beleszeretett, engedte, hogy odaköltözzön hozzá.

police.hu

Az asszony többször is rávette, hogy több százezer forintot adjon neki. Amikor a férfi  próbált szakítani, L.-né H. Veronika bezárta a lakásba. A sértett hívta a rendőröket, de miután elmentek, a nő megfenyegette, hogy egy szexuális tartalmú videót tesz közzé róla. Utána a férfi mindent megtett a nőnek, két és fél hónap alatt több mint négymillió forintot adott át neki.

A nő akkor sem volt tekintettel a férfi korára, állapotára, amikor a sértett rosszul lett, mentőt kellett hozzá hívni. Mialatt a mentősök újraélesztették, ő a kisebbik szobából mintegy egymillió forintot elrejtett a melltartójában. Ez az összeg megtérült, mert a mentősök éberségének köszönhetően a nő lebukott, a rendőrök elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) ekkor kezdett nyomozni, de az asszony nem tett le arról, hogy a közben elhunyt férfi teljes vagyonát megkaparintsa. Kitalálta, hogy a férfi lakására – amelynek az elhunyt fele részben volt a tulajdonosa –  visszamenőleg haszonélvezeti jogot alapító megállapodást köt, ivégrendeletet készíttet.

Ehhez felfogadott egy szolnoki ügyvédet, aki a hamis okiratokat kiállította. A dokumentumokat benyújtották a kormányhivatalhoz, illetve a polgármesteri hivatalhoz, mindezzel azt a célt elérve, hogy az elhunyt törvényes örököseit kizárják az örökségből. Mivel három részre oszlott volna a hagyaték, ez fejenként közel 5 és fél millió forintot jelentett volna a rokonoknak. A KR NNI nyomozói időben léptek, a hagyatéki eljárást a büntetőeljárás miatt felfüggesztették.

Május 24-én reggel egyszerre fogták el a nőt és az ügyvédet. L.-né H. Veronikát Budapesten, egy barátja lakásán, az ügyvédet szolnoki otthonában.

Elfogásuk után lefoglaltak minden olyan iratot, eszközt, adathordozót, amelyek alátámasztják a bűncselekmények elkövetését.

police.hu

L.-né H. Veronikát – aki ellen hasonló ügyben kifosztás miatt már vádat is emeltek – zsarolással, kifosztással, közokirat-hamisítással, valamint háromrendbeli csalással gyanúsítják. Kihallgatása után bűnügyi őrizetbe vették, kezdeményezik letartóztatását. A szolnoki ügyvédnek közokirat-hamisítás és háromrendbeli, társtettesként elkövetett csalás miatt kell felelnie. Tekintettel egészségi állapotára ő szabadlábon védekezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik