Belföld

Félholtra verték egy bárddal, felépült és visszament: „Felgyújtom a házatokat, mind meghaltok”

Házuk felgyújtásával fenyegette meg a korábbi bántalmazóját egy kiskunhalasi férfi a meggyógyulása után. A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés és zaklatás miatt állítja bíróság elé a férfit.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a kiskunhalasi férfi tavaly májusban egy családi rendezvényről gyalogolt haza ittasan Tompán, amikor egy családi ház udvarán tartózkodó családdal szóváltásba keveredett.

A vita hevében a férfi bement az udvarba, hogy lerendezze a nézeteltérést. Verekedni kezdtek a házigazdával, aki végül egy bárddal többször fejbe vágta, életveszélyes sérülést okozva ezzel a halasi férfinek.

Bár a bántalmazója elmenekült a helyszínről, a felbőszült férfi a fejsérülése ellenére vissza akart vágni, ezért berúgta a családi ház ajtaját és a megöléssel fenyegette a bent tartózkodó nőket és gyermekeket.

Röviddel ezután, súlyos fejsérüléséből felgyógyulva a kiskunhalasi férfi többször is felkereste a bántalmazója családját és életveszélyesen megfenyegette őket.

Tavaly június közepén ittasan ismét megjelent a család házánál, ahol folyamatosan provokálta az ott élőket, illetve több esetben az utcáról bekiabált nekik, hogy:

két hét múlva nem lesztek itt, felgyújtom a házatokat, mind meghaltok.

Az éjszaka folyamán a család többször rendőri segítséget kért a vádlott provokáló magatartása és súlyos fenyegetései miatt, ő azonban még a hatóság felszólítására sem volt hajlandó elhagyni a helyszínt. Végül az éjféli órákban önként távozott a lakhelyére. Az ügyészség próbaidőre felfüggesztett börtönt kért a bosszúra szomjazó férfire. A korábbi balhéról ebben a cikkünkben írtunk:

Kapcsolódó
Buli után behívták verekedni egy udvarba, bement, féltucatszor vágták fejbe a bárddal
Három év börtönt kértek a koponyatörést okozó tompai férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik