Belföld

„A Momentum kerületi elnöke nem ér ennyit” – folytatódik a vita a DK és Momentum között

Ahogy tegnap megírtuk, szerdán elmaradt a Fővárosi Közgyűlés ülése, ahol a tervek szerint megválasztották volna főpolgármester-helyettesnek a DK által jelölt Bősz Anettet, aki az országgyűlésbe távozó Gy. Németh Erzsébet pozícióját venné át a jövőben.

Nem sokkal később kiderült, hogy Momentum és a DK vitája miatt maradt el az ülés, a konfliktus hátterében a közelg időközi választások állak. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Önkormányzati helyeken feszült egymásnak a DK és a Momentum
Mindkét párt a másikat vádolja azzal, hogy felrúgta a korábbi megállapodásokat a közös indulásról.

A két párt vitája ma újabb fordulatot vett, ezúttal a XI. kerülettel kapcsolatban. A DK közleményt jutatott el az MTI-hez, melyben úgy fogalmaztak, a XI. kerületi hatpárti vitákat a XI. kerületben kell megoldani, nem a Fővárosi Közgyűlésben.

„A Momentum a mai napon egy XI. kerületi, folyamatban lévő, hatpárti egyeztetést rúgott fel, amikor úgy döntött, hogy a Főváros megbénítását használja fel pártérdekei eléréséhez. A Momentum ezeken a hatpárti tárgyalásokon azt kívánja elérni, hogy Lados Tamás, a párt kerületi elnöke legyen a XI. kerület alpolgármestere. Ahhoz is ragaszkodik, hogy az új alpolgármestert a szeptemberi időközi választás előtt válasszák meg” – olvasható a közleméyben.

A DK szerint a XI. kerület vezetésében résztvevő pártok többsége a Momentum ezen igényét elutasítja, így szó nincs kétpárti, Momentum-DK vitáról. A Demokratikus Koalíció szerint Bősz Anett főpolgármester-helyettessé választásának elutasítása a Momentummal a XI. kerületben egyet nem értő pártok megzsarolása.

Egy kerületi vita oltárán nem szabad feláldozni a Főváros működését. Lados Tamás, a Momentum kerületi elnöke nem ér ennyit.

– fogalmaz a közlemény, melynek végén azt írják, hogy a DK továbbra is nyitott a megegyezésre, de csak Újbudán, és csak tárgyalásos úton, „zsarolás nélkül”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik