Belföld

Nyolc évet kapott a 17 éves párja csontjait többször is eltörő és fojtogató tiszaföldvári férfi

Nyolc év börtönre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a 34 éves tiszaföldvári férfit, aki hónapokon át, napi rendszerességgel verte a 17 éves élettársát. A férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében és kapcsolati erőszak bűntettében is bűnösnek mondta k ia bíróság.

A Szolnoki Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2019 decemberében tiszaföldvári otthonukban felemelte, majd földhöz vágta és a padlón addig ütötte, rugdosta az ekkor alig 17 éves nőt, hogy koponya és bordatörést szenvedett.

Három hónappal később, 2020 márciusában, nem sokkal azt követően, hogy a fiatal nő elhagyta a kórházat, egy 40 centiméter hosszú piszkavassal, majd egy fahasábbal, végül puszta kézzel verte meg úgy, hogy mindkét alkarja eltört miközben próbált védekezni.

Néhány héttel később, 2020 május elsején csaknem két órán keresztül fojtogatta a nőt, akinek a szomszédok hívtak mentőt. Az ügyészség tudomásul vette a férfi nyolc éves büntetését, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik